Säkerhetsstolparna sparar liv och pengar

×

Felmeddelande

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i _menu_load_objects() (rad 579 av /home/u47022/public_html/includes/menu.inc).
Första sidan > Säkerhetsstolparna sparar liv och pengar

Säkerhetsstolparna sparar liv och pengar

Vid en krock väjs KAPU®-belysningsstolpen undan eller böjs framför fordonet, beroende på modell, för att stanna fordonet på ett säkert sätt. Fram till idag har över 1 000 fordon krockat med en KAPU®-stolpe utan några allvarliga följder.

Genom att byta ut en gammal vägbelysning mot KAPU®-stolpar kan man göra besparingar på många olika sätt. Underhållskostnaderna för den nya belysningen sänks med över 30 procent och de kostnader som krockarna orsakar samhället med över 80 procent. Mätt i pengar betalar investeringen sig på redan 4 år. Vid sidan av de kostnadsbesparingar som kan mätas direkt i pengar är KAPU-stolparnas värde omätbart vad gäller att förebygga dödsfall och allvarliga personskador i trafiken.

Kommentaren av en person som har krockat med en KAPU®-stolpe säger mycket:

”Orden räcker inte till för att uttrycka mitt tack till planerarna av de här innovativa produkterna. Tack vare dem kunde jag gå från olycksplatsen på egna ben. Jag hoppas att min erfarenhet ska leda till att krocksäkra stolpar börjar användas i allt större omfattning så att alla trafikanter även i framtiden skall nå fram till sin destination. Allt gick bra för mig – jag är vid liv och kan berätta min historia!”

Försäkran om överensstämmelse

KAPU®-säkerhetsstolpen har beviljats CE-märkning.

Certifierings- och kvalitetskontrollorganisationen Inspecta Sertifiointi Oy har beviljat Sähkö-Jokinen Oy rätten att använda CE-märkning för de KAPU®-belysningsstolpar som företaget tillverkar.

Med en EG-försäkran om överensstämmelse bekräftas att alla krav som rör egenskaper och villkor för försäkran om överensstämmelse enligt bilaga ZA i standarden SFS EN 40-5 har uppfyllts och att produkten uppfyller alla tillämpliga krav.

CE-märkningen är en produktmärkning inom EU som gör det möjligt att fritt transportera produkter inom Europa.